Filet z kurczaka w szynce parmeńskiej

Filet z kurczaka sam w sobie zawsze wydaje mi się zbyt suchy, dlatego też owinęłam go aromatyczną szynką parmeńską. A w środku ostra niespodzianka.

Składniki:

  • Pojedyncza pierś z kurczaka przecięta na pół wzdłuż
  • Serek śmietankowy
  • Ostre, świeże papryczki
  • 4 plastry szynki parmeńskiej

Przygotowanie:

Przeciętą wzdłuż pierś rozbiłam tłuczkiem, posmarowałam serkiem śmietankowym , położyłam na nieco poszatkowane ostre papryczki, pierś przełożyłam na dwa, ułożone obok siebie plastry szynki, zwinęłam wszystko razem serkiem do środka. Przebiłam wykałaczkami. Piekłam w 180 stopniach przez 40 minut w piekarniku.

Można podawać z Pieczone ziemniaczki z czosnkiem i rozmarynem oraz Sałatka grecka

Smacznego!

zawijany filet z piersi

10 komentarzy Dodaj własny

  1. kathi pisze:

    Podoba mi sie ten pomysł! Wypróbuje na pewno!

    Polubienie

    1. Oka w rosole czyli KaFka gotuje pisze:

      Smacznego 😀

      Polubienie

  2. Di gotuje pisze:

    Super pomysł… Też nie przepadam za samym filetem.

    Polubienie

    1. Oka w rosole czyli KaFka gotuje pisze:

      Dziękuję

      Polubienie

  3. Takie danie znika u mnie w okamgnieniu 🙂

    Polubienie

    1. Oka w rosole czyli KaFka gotuje pisze:

      😀

      Polubione przez 1 osoba

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s