Idealna mizeria

Zrobić dobrą mizerię wcale nie jest tak łatwo. Sekret tkwi w odpowiednim doprawieniu śmietany.

photofacefun_com_1507902523

Składniki:

  • 1 świeży ogórek długi
  • sól, pieprz
  • śmietana 18% / jogurt naturalny
  • łyżka octu jabłkowego
  • koperek
  • odrobina cukru

Przygotowanie:

  • ogórka umyj i obierz ze skórki
  • pokrój co na cieniutkie plasterki
  • przełóż do miski
  • w kubku wymieszaj 3 łyżki śmietany/ jogurtu, dodaj sól i pieprz do smaku oraz łyżkę octu jabłkowego, który wg mnie jest właśnie tym co daje smak mizerii, dodaj posiekany koperek, cukier, wymieszaj wszystko razem
  • dodaj sos do ogórka i wymieszaj

A do mizerii polecam pieczone nogi kurczaka z ziemniaczkami, na które przepis znajdziesz tutaj oraz tutaj

Smacznego!

photofacefun_com_1507902442

 

 

15 komentarzy Dodaj własny

  1. Uwielbiam mizerie, moglabym ja jesc ze wszystkim😊😊😊. Pycha.

    Polubienie

    1. Oka w rosole czyli KaFka gotuje pisze:

      Tak, ja również. A kiszonego ogórka z cebulką i śmietaną jadłaś?

      Polubienie

  2. Chyba musisz wrzucic przepisik 😁

    Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s