Nuggety ze schabu na pure z cebuli z sosem czosnkowo- koperkowym

Czasem puszczam wodze fantazji z kuchni i wychodzą mi takie rzeczy jak moja dzisiejsza propozycja: nuggety ze schabu na pure z cebuli z sosem czosnkowo- koperkowym.

photofacefun_com_1509283114

Składniki:

  • schab- w zasadzie jego ilość zależy od naszych potrzeb, ja użyłam dwóch kotletów
  • 1 cebula
  • 1 jajo
  • 2 łyżki łyżka mąki, bułki tartej  i otrąb żytnich
  • sól, pieprz, słodka papryka w proszku
  • olej do smażenia

photofacefun_com_1509283179

Przygotowanie:

  • schab umyj, osusz, pokrój w paski, przełóż do miski
  • oprósz go solą, pieprzem i papryką, wymieszaj, a następnie oprósz 1 łyżką mąki, bułki tartej i otrębami
  • obtocz mięso w jajku w osobnej misce
  • oprósz drugą łyżką mąki, bułki i otrąb
  • smaż na rozgrzanym oleju  na rumiano
  • cebulę obierz i pokrój w kostkę
  • zdejmij mięso z patelni
  • na ten sam olej, na którym smażyło się mięso, wrzuć cebulę, podsmaż
  • podsmażoną cebulę wrzuć do blendera i utrzyj na gładkie pure
  • na talerzu ułóż najpierw pure, a na to mięso, w miseczce obok podaj sos

Smacznego!

photofacefun_com_1509283059

Jeden komentarz Dodaj własny

  1. Ciekawa propozycja 🙂

    Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s