Gyros z karkówki

Nie za bardzo przepadam za karkówką, bo jest dla mnie zbyt tłustym mięsem, ale w tym wydaniu nie jestem w stanie się jej oprzeć- gyros z karkówki.

photofacefun_com_1511451237.jpgSkładniki:

  • 0,5 kg karkówki
  • 1 szklanka oleju, u mnie Olej Wielkopolski
    #OlejKonwenanse i #OlejWielkopolski http://www.olejkonwenanse.pl
  • 1 opakowanie przyprawy do mięsa gyros

photofacefun_com_1511450851

Przygotowanie:

  • mięso umyj i pokrój w cienkie paski

photofacefun_com_1511450907

  • szklankę oleju połącz z opakowaniem przyprawy

photofacefun_com_1511450973

  • tak przygotowaną mieszanką zalej mięso i dokładnie wymieszaj

 

  • mięso odstaw na dobę do lodówki
  • następnie mięso odsącz na sitku z oleju i smaż na suchej patelni, od czasu do czasu zlewając wytapiający się z mięsa tłuszcz
  • podawaj z ulubionymi dodatkami


#OLEJKONWENANSE z Olejem Wielkopolskim

Smacznego!

5 komentarzy Dodaj własny

  1. Di gotuje pisze:

    Jaki prosty i jednocześnie smaczny pomysł!

    Polubione przez 1 osoba

    1. Oka w rosole czyli KaFka gotuje pisze:

      Dziękuję!

      Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s