Jabłka w bezglutenowym cieście

Lubicie racuszki? Dziś zaproponuję Wam jabłka w cieście z mąki bezglutenowej- ryżowej.

photofacefun_com_1511434376Składniki:

  • 4 jabłka
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka mąki ryżowej
  • 1 jajo
  • 2 łyżki erytrytolu *
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia
  • olej do smażenia

 

* erytrytol to substancja słodząca, polecana dla osób na diecie oraz dla cukrzyków, nie powoduje ona wyrzutu insuliny przez trzustkę, poza tym jest praktycznie bez kalorii, warto jednak pamiętać, że tego typu produkty powinno się kupować ze sprawdzonego źródła i od sprawdzonego producenta, to w końcu jest jedzenie i powinno być dobrej jakości; ja erytrytol kupuję tutaj – sprawdzony producent i dostawca więc mogę polecić z czystym sumieniem

photofacefun_com_1511434944

Przygotowanie:

  • do miski wsyp suche składniki, dokładnie wymieszaj, dodaj mokre składniki i dokładnie wymieszaj trzepaczką tak, żeby nie było grudek
  • jabłko obierz, pokrój w plastry w poprzek, usuń gniazda nasienne
  • tak przygotowane owoce obtocz w cieśnie i smaż na gorącym oleju
  • podawaj z cukrem pudrem

photofacefun_com_1511434327

Smacznego!

2 Comments Add yours

  1. Cukry Proste pisze:

    Idealny deser po weekendowym obiedzie:)

    Polubione przez 1 osoba

    1. Oka w rosole czyli KaFka gotuje pisze:

      🙂

      Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s