Filet z kurczaka na ostro z musem brzoskwiniowym i ryżem

Filet tak przygotowany jest niesamowicie smaczny, a do tego można go przygotować w niecałe pół godziny.

photofacefun_com_1512577499

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka
  • sól, suszone chilli i suszony czosnek- po 1 łyżeczce
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 2 woreczki ulubionego ryżu

na mus:

  • 6 brzoskwiń z puszki bez syropu
  • 2 łyżeczki ostrej musztardy
  • 1 łyżka masła

Przygotowanie:

mus:

  • wszystkie składniki dokładnie zmiksować na gładką masę

filet:

  • mięso umyć, pozbawić białych błon, pokroić w małe kawałki, przełożyć do miski, posypać przyprawami ( czosnek, chilli i sól) , wymieszać, dodać mąkę ziemniaczaną, wymieszać
  • smażyć na rozgrzanym oleju na patelni do ścięcia się białka w mięsie, dodać ugotowany uprzednio ryż na patelnię i wymieszać dokładnie z mięsem
  • przełożyć z patelni do miseczki, polać musem
  • gotowe

photofacefun_com_1512577441

Smacznego!

3 komentarze Dodaj własny

  1. magducha88 pisze:

    z takim musem jeszcze nie jadłam 🙂

    Polubione przez 1 osoba

    1. Oka w rosole czyli KaFka gotuje pisze:

      Polecam!

      Polubienie

  2. Wygląda smakowicie, mojemu partnerowi przypadłoby do gustu takie danie, bo lubi połączenia mięs z owocami.

    Polubione przez 1 osoba

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s