Schab w marynacie miodowej

Wariacji ze schabem kolejna odsłona – dziś zapraszam na schab w marynacie miodowej, możecie go zarówno upiec w piekarniku, jak ja to zrobiłam, jak i grillować.

photofacefun_com_1512153817Składniki:

  • 1/2 kg schabu bez kości
  • 3 łyżeczki startego imbiru
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 5 łyżek miodu
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki cukru

Przygotowanie:

  1. schab umyj, osusz i pokrój w plastry
  2. z imbiru, soli, miodu i sosu sojowego przygotuj marynatę
  3. plastry mięsa włożyć do naczynia z marynatą i wstawić do lodówki na kilka godzin
  4. następnie, nie odsączając kotletów położyć je w naczyniu żaroodpornym / na tacce aluminiowej i piec ok 30 minut w 180 stopniach / grillować

photofacefun_com_1512154037Smacznego!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s