Filet z kurczaka z kaszą gryczaną

Dziś coś na szybko.

photofacefun_com_1510063378

Składniki:

  • woreczek kaszy gryczanej palonej
  • pojedyncza pierś z kurczaka
  • sól, pieprz, czerwona suszona papryka, czosnek granulowany, mąka ziemniaczana- 1 łyżeczka
  • 1 cebula
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

  • kasze ugotuj wg instrukcji na opakowaniu
  • mięso umyj i pokrój w małe kawałki
  • przełóż je do miski
  • dodaj przyprawy, na końcu mąkę, dokładnie obtocz mięso w sypkich dodatkach
  • cebule pokrój w piórka
  • rozgrzej olej na patelni, wrzuć mięso, podsmaż 3 minuty, dodaj cebulę, smaż razem 2 minuty, zalej 0,5 szklanką wody i duś jeszcze chwilę
  • na końcu dodaj ugotowaną kaszę i wymieszaj wszystko dokładnie na patelni

Smacznego!

photofacefun_com_1510063326

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s