Fuczki czyli bieszczadzkie placki z kiszonej kapusty

Zrobiłam je pierwszy raz- niebo w gębie! Polecam!

photofacefun_com_1515082281

Składniki ( 10 placków):

  • 300 g kapusty kiszonej
  • 200 g mąki
  • 150 ml mleka
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • przyprawy: kminek, cząber

photofacefun_com_1515082334

Przygotowanie:

  1. Z mąki, jajka i mleko przygotuj ciasto jak na naleśniki. Kapustę kiszoną dobrze odcedź i drobno pokrój. Dodaj do ciasta. Posól, dopieprz, dosypujemy zioła.
  2. Smaż na złoto na rozgrzanym oleju, nakładając ciasto łyżką

photofacefun_com_1515082381

Smacznego!

5 komentarzy Dodaj własny

  1. Wow, ale zaskoczenie 🙂

    Polubione przez 1 osoba

    1. Oka w rosole czyli KaFka gotuje pisze:

      Polecam, są pyszne!

      Polubienie

  2. Ciekawa propozycja, muszę wykorzystać 🙂

    Polubione przez 1 osoba

    1. Oka w rosole czyli KaFka gotuje pisze:

      Polecam, są bardzo smaczne i na zimno smakują nawet lepiej niż tuż po usmażeniu 🙂

      Polubione przez 1 osoba

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s