Ziemniaczki pieczone w maśle czosnkowym

Świetny dodatek do obiadu. Polecam! Dzięki tej metodzie przygotowania, ziemniaczki nie są twarde po pieczeniu i mają cudowną otoczkę z czosnku.

photofacefun_com_1512144161Składniki:

potrzebna ilość ziemniaków

masło

czosnek świeży

koperek świeży

Przygotowanie:

  1. ziemniaki umyj i obierz
  2. nastaw wodę w garnku bez soli i wrzuć pokrojone ziemniaki
  3. gotuj 13 minut
  4. odlej ziemniaki z wody i odparuj na małym ogniu
  5. w miseczce wymieszaj potrzebną ilość masła z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i posiekanym koperkiem
  6. tak przygotowane masło dodaj do gorących ziemniaków w garnku
  7. dokładnie wymieszaj
  8. ziemniaki przełóż do naczynia do pieczenia
  9. wstaw je do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz ziemniaczki do pożądanego stopnia zarumienienia

photofacefun_com_1512144121

Smacznego!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s