Waniliowe ciasteczka maślane

Przepis zaczerpnięty z mojewypieki.com. Ciasteczka te są bardzo szybkie w przygotowaniu, a do tego tak niesamowicie smaczne, że znikają bardzo szybko.

Składniki ( 20 ciasteczek):

  • 120 g masła (nie margaryny do pieczenia), schłodzonego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 150 g mąki pszennej
  • kilka kropel aromatu waniliowego

photofacefun_com_1514043370

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki  zagnieć i wyrób ciasto. Uformuj z niego kulę, spłaszcz ją lekko, owiń folią spożywczą, schłódź w lodówce przez około 30 minut.
  2. Z ciasta formuj kuleczki mniejsze od orzecha włoskiego, układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Spłaszcz je  widelcem, nadając jednocześnie wzorek ciasteczkom.
  3. Piec około 15 w temperaturze 200ºC lub do zrumienienia.
  4. Można przechowywać do 7 dni, w puszce.

Smacznego!

Jeden komentarz Dodaj własny

  1. Zuza pisze:

    jakie fajne maluszki 🙂

    Polubione przez 1 osoba

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s