Kotlet schabowy w migdałach

Składniki:

  • rozbite na kotlety mięso
  • 1 cebula
  • 1 szklanka mleka
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • panierka: szklanka mąki pszennej, jajo, szklanka płatków migdałowych

Przygotowanie:

  • mięso na kotlety przełóż do miski, zalej mlekiem i dodaj pokrojoną cebulę, mocz mięso przez 2 godziny, po 2 godzinach wyjmij je z mleka, osusz  papierowym ręcznikiem, posyp solą i pieprzem
  • do trzech misek wsyp: mąkę, migdały, a do ostatniej wbij i rozbełtaj jajo
  • obtaczaj mięso w mące, jaju i migdałach ( w tej kolejności) i smaż na dobrze rozgrzanym oleju
  • podawaj z ulubionymi dodatkami, ja polecam Pieczone ziemniaczki z czosnkiem i rozmarynem oraz Idealna mizeria
  • mój przepis na tradycyjnego schaboszczaka znajdziesz tutaj

 

photofacefun_com_1515584398.jpg

Smacznego!

2 komentarze Dodaj własny

  1. Wygląda smakowicie! Pozdrawiam serdecznie 🙂

    Polubienie

    1. Oka w rosole czyli KaFka gotuje pisze:

      Pozdrawiam!

      Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s