Bitki wieprzowe

Smaczne i łatwe w przygotowaniu

Składniki ( 4 porcje):

  • 4 dobrze rozbite kotlety ze schabu
  • 1 cebula
  • 4 ziela angielskie
  • 4 liście laurowe
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia
  • mąka pszenna i masło do zasmażki- po 1 łyżce

Przygotowanie:

  1. na patelni rozgrzej olej
  2. cebulę pokrój w kostkę
  3. na rozgrzanym oleju obsmaż na rumiano z obu stron, przełóż je do garnka
  4. na tej samej patelni podsmaż przez chwilę cebulę, dodaj do garnka
  5. do garnka wrzuć ziele angielskie i liść laurowy
  6. następnie wlej do niego tyle wody, aby lekko przykrywała mięso
  7. duś pod przykryciem przez godzinę
  8. przed końcem gotowania przygotuj zasmażkę i zagęść nią sos
  9. gotowe
  10. podawaj z ulubionymi dodatkami, ja Ci polecam Kluski śląskie oraz Idealna mizeria

photofacefun_com_1515669246.jpg

Smacznego!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s