Sos z leśnych grzybów

Składniki:

  • 40 g suszonych grzybów
  • sól, pieprz
  • śmietana kremówka małe opakowanie
  • masło i mąka pszenna do przygotowania zasmażki
  • ziele angielskie i liść laurowy po 3 sztuki

Przygotowanie:

  1. grzyby zalej wodą – 0,5 litra i zostaw na noc
  2. po nocy przełóż grzyby wraz z wodą, w której się moczyły do garnka i gotuj na małym ogniu przez około pół godziny, nie zapomnij wrzucić do  garnka ziela i liści laurowych
  3. następnie dopraw solą i pieprzem
  4. na końcu przygotuj zasmażkę i dodaj ją do zawartości garnka i dokładnie wymieszaj
  5. najlepiej smakuje z pyzami drożdżowymi, na które przepis znajdziesz …………

photofacefun_com_1515680763

Smacznego!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s