Quesadilla z salami i papryką

Przepis z Kwestia smaku.

Jest świetny, gorąco polecam! Extra pomysł na kolację czy danie na imprezę.

 

photofacefun_com_1527528287.jpg

Składniki:

  • 1 łyżeczka oliwy
  • 1 nieduża papryka (lub po kawałku różnokolorowych)
  • 180 g tartej mozzarelli (twardszej i żółtej, nie białej z zalewy)
  • 40 g salami w plasterkach
  • 4 łyżki sosu do pizzy
  • 1/2 łyżeczki suszonego oregano
  • świeża bazylia
  • 2 łyżeczki masła
  • 2 duże tortille (śr. 25 cm)

Przygotowanie:

  • Paprykę pokroić w drobną kostkę, doprawić solą i podsmażyć chwilę na łyżeczce oliwy, odłożyć na talerz.
  • Na dużej patelni rozgrzać i rozprowadzić łyżeczkę masła. Położyć placek tortilli i wyłożyć na niego połowę tartego sera, podsmażoną paprykę i plasterki salami. Skropić równomiernie sosem, posypać suszonym oregano i listkami bazylii. Posypać drugą połową tartego sera.
  • Przykryć drugim plackiem tortilli i podsmażać ok. 2 minuty, aż tortilla na spodzie się zrumieni.
  • Podgrzaną z jednej strony quessadillę przełożyć na drugą stronę i ponownie podsmażyć na maśle do zrumienienia. Przełożyć na deskę i kroić na kawałki jak pizzę.

photofacefun_com_1527528342.jpg

 

Smacznego!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s