Pieczona polędwiczka wieprzowa z mozzarellą i szynką parmeńską oraz pomidorkami koktajlowymi

Składniki ( 1 porcja):

  • 100 g polędwiczki wieprzowej
  • 1 kulka mozzarelli
  • 4 plastry szybki parmeńskiej
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • sól, pieprz

photofacefun_com_1531925356

Przygotowanie:

  1. rozgrzej piekarnik do 220 stopni
  2. mięso pokrój na 4 plastry, lekko rozbij tłuczkiem, osól i popieprz
  3. na plastrze szynki parmeńskiej na środku ułóż po plastrze mięsa
  4. na każdym plastrze połóż po plastrze mozzarelli
  5. zawiń mięso i mozzarellę w szynkę parmeńską
  6. przełóż tak przygotowane mięso do naczynia żaroodpornego
  7. dołóż pomidorki koktajlowe
  8. piecz w piekarniku przez kwadrans
  9. podawaj z ulubionymi dodatkami

photofacefun_com_1531925564.jpg

Smacznego!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s