Makaron noodle konjac z tuńczykiem, pastą z suszonych pomidorów i oliwek oraz z papryką

Składniki ( 2 porcje):

  • opakowanie makaronu noodle z mąki konjac ( to makaron, który praktycznie nie posiada węglowodanów, a można go kupić w sklepach z eko/ zdrową żywnością)
  • 5 suszonych pomidorów
  • 10 czarnych oliwek
  • pół cebuli
  • łyżka oliwy
  • puszka tuńczyka w oleju
  • pół żółtej papryki
  • sól, pieprz
  • garść pestek z dyni

photofacefun_com_1532179063

Przygotowanie:

  1. makaron przygotować według przepisu na opakowaniu
  2. cebulę posiekać
  3. paprykę pokroić w kostkę
  4. pomidory i oliwki zblendować na pastę
  5. na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę podsmażyć
  6. dodać przygotowany wcześniej makaron, wymieszać
  7. następnie dodać pastę z pomidorów i oliwek oraz paprykę, wymieszać
  8. dosypać pestek z dyni i wymieszać
  9. gotowe!

photofacefun_com_1532179001

Smacznego!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s