Miodowo-musztardowe polędwiczki z kurczaka z papryką

Składniki (2 porcje):

  • 2 tortille
  • 400 g polędwiczki z kurczaka
  • 2 papryki w dowolnym kolorze
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego

Marynata:

  • 1/4 szklanki oliwy
  • 1/4 szklanki miodu płynnego
  • 1 łyżka musztardy
  • sól i pieprz

photofacefun_com_1533049852

Przygotowanie:

  1. mięso umyj, przełóż do miski
  2. składniki marynaty wymieszaj ze sobą na gładki sos za pomocą blendera i zalej nią mięso, odstaw do lodówki na godzinę
  3. pokrój paprykę w paski
  4. po godzinie wyjmij mięso z lodówki
  5. rozgrzej patelnię, bez tłuszczu, oliwa jest w marynacie
  6. mięso wraz z marynatą przełóż na patelnie i obsmaż chwilę do ścięcia się białka w mięsie
  7. podlej mięso odrobiną wody
  8. dodaj do niego paprykę i smaż wszystko razem przez ok 10 min
  9. w tym czasie rozgrzej piekarnik do ok 200 stopni i włóż do niego tortillę i podgrzewaj ok 3 minuty
  10. połóż placek na talerzu i posmaruj go jogurtem naturalnym ( placek, nie talerz 😉 )
  11. wyłóż na niego mięso z papryką na jedną połowę placka, a drugą je przykryj

photofacefun_com_1533049781

Smacznego!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s