Duszona wołowina z imbirem

Składniki:

  • 0,5 kg wołowiny extra
  • 1 łyżka oleju
  • 1/2cebuli
  • 3 ziela angielskie
  • 2 liście laurowe
  • łyżeczka suszonego imbiru
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka mąki

photofacefun_com_1534180479

Przygotowanie:

  1. mięso umyj, pokrój w plastry, obsyp solą i pieprzem
  2. cebule obierz i pokrój w piórka
  3. na patelni rozgrzej olej, obsmaż mięso na rumiano z obu stron, przełóż do garnka
  4. na tej samej patelni podsmaż cebulę i dodaj ją do garnka
  5. dorzuć ziele angielskie i liść laurowy
  6. zalej mięso wodą niewiele ponad jego poziom
  7. dodaj imbir
  8. duś na niewielkim ogniu ok 90 minut
  9. pod koniec gotowania dodaj rozrobioną w połowie szklanki zimnej wody łyżkę mąki, żeby zagęścić sos
  10. podawaj z ulubionymi dodatkami

Inne moje przepisy na wołowinę znajdziesz tutaj

photofacefun_com_1534181031

Smacznego!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s