Szaszłyk z indyka w marynacie z curry

Składniki ( 4 szaszłyki):

  • 0,5 kg filetu z piersi indyka
  • pomidorki koktajlowe
  • marynata: 1/2 szklanki oliwy + 1/2 opakowania przyprawy curry

photofacefun_com_1534351986

Przygotowanie:

  1. mięso umyj, pokrój w kostkę, przełóż do miski
  2. składniki marynaty wymieszaj dokładnie, zalej mięso, wymieszaj dokładnie
  3. miskę z zamarynowanym mięsem odstaw na parę godzin do lodówki
  4. rozgrzej piekarnik
  5. na patyczki do szaszłyków nadziewaj naprzemiennie mięso i pomidorki koktajlowe
  6. tak przygotowane szaszłyki piecz w 220 stopniach przez kwadrans
  7. podawaj z ulubionymi dodatkami, ja proponuję ryż, sałatkę z rukoli i sera fety oraz domowy sos czosnkowy

photofacefun_com_1534352034

Smacznego!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s