Makaron z cukinią, czosnkiem i pomidorami czyli wege obiad w kwadrans

Często wieczorem nie mam an siły ani czasu by wymyślać i gotować obiad na kolejny dzień. Wtedy pozostaje mi poranny kwadrans przed pracą gdy muszę zrobić sobie obiad. I tak dziś powstało to wege danie około 5 rano, w kwadrans.

photofacefun_com_1535041035

Składniki:

  • 80 makaronu tagliatelle
  • 10 g oliwy w oliwek
  • 250 g cukinii
  • 100 g cebuli
  • 250 g przecieru pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku

Przygotowanie:

  1. makaron ugotuj według instrukcji na jego opakowaniu
  2. cukinię umyj, obierz ze skóry i pokrój w kostkę
  3. to samo zrób z cebulą
  4. i czosnkiem, no prócz mycia 🙂
  5. na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć na nią cukinię i cebulę oraz czosnek
  6. smaż wszystko około 10 minut
  7. następnie dodaj przecier pomidorowy i wymieszaj
  8. na końcu dodaj ugotowany makaron, wymieszaj i gotowe!

photofacefun_com_1535041090

Smacznego!

 

4 komentarze Dodaj własny

  1. Kasia pisze:

    Moje smaki!
    Uwielbiamy takie szybkie obiady…
    🙂

    Polubienie

    1. Oka w rosole czyli KaFka gotuje pisze:

      Ja także 🙂 Pozdrawiam!

      Polubienie

  2. swiatzukosa pisze:

    Teraz jest sezon na dynie. Myślę ze wersja z dynią byłaby równie smakowita.

    Polubienie

    1. Oka w rosole czyli KaFka gotuje pisze:

      Na pewno 🙂 Pozdrawiam!

      Polubione przez 1 osoba

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s