Marchewka pieczona z miodem i tymiankiem

Składniki:

  • 500 g marchewki
  • 2 łyżki oliwy
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • sól i pieprz
  • łyżeczka suszonego tymianku

    photofacefun_com_1539923056

Przygotowanie:

  1. Marchewkę umyj, obierz, pokrój w słupki, przełóż do miski
  2. Dodaj miód, oliwę, sól, pieprz i tymianek, a następnie dokładnie wymieszaj marchewki w tej marynacie
  3. Piekarnik rozgrzej do stopni
  4. Marchewki przełóż na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia
  5. Wstaw ją do piekarnika i piecz przez około 30 minut, aż marchew będzie miękka

Smacznego!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s