Surówka z czerwonej kapusty

Składniki ( 4 porcje):

  • 1/2 główki czerwonej kapusty
  • 1 średnia marchew
  • 1 średnie jabłko
  • 1 cebula
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól i pieprz po pół łyżeczki
  • 1 łyżeczka cukru
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki octu balsamicznego

Przygotowanie:

  1. z kapusty zdejmij wierzchnie liście, a następnie drobno ją poszatkuj, głąb wyrzuć, kapustę przełóż do miski
  2. marchewkę, jabłko i cebulę obierz
  3. marchew i jabłko zetrzyj na tarce na grubych oczkach
  4. cebulę pokrój w kostkę
  5. dodaj te składniki do kapusty
  6. w drugiej misce wymieszaj majonez, ocet oraz przyprawy, a także koperek, dodaj do miski z kapustą, dokładnie wymieszaj, odstaw na godzinę do lodówki

Smacznego!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s